Tips för att starta din egna städfirma

Den senaste tiden har efterfrågan på städföretag ökat rejält. Om du har ett intresse för städning och har en entreprenörsanda kan det vara en bra idé för dig att starta din egna städfirma. Men att starta sin egna städfirma kan verka läskigt och svårt. Särskilt om det är den första egna firman du startar. Därför kommer du i detta inlägg att få några tips på saker som kan vara bra att tänka på om du är intresserad av att starta ditt egna städföretag.

Olika typer av städning

Eftersom konkurrensen är hård är det väldigt viktigt att du tänker ut i förväg vad just din firma ska erbjuda. En del städfirmor har valt att rikta in sig på att exempelvis enbart putsa fönster eller städa inför flytt medan andra firmor har en något mer bredare meny för flyttstädning. Det viktigaste är att dina kunder vet vad de har att förvänta sig av ditt företag när de väljer att anlita dig. Om ditt företag har en hemsida är det bra om du på hemsidan beskriver vilka typer av tjänster som ni erbjuder. Till exempel hemstädning och vad som ingår då samt vilka eventuella tillval som finns att välja på, exempelvis fönsterputsning. Det går aldrig att vara för tydlig.

Marknadsundersökning

Det kan vara svårt att veta exakt vad ditt företag ska erbjuda dina kunder. En smart sak du kan göra då för att få en bättre överblick på vad som saknas på marknaden är en marknadsundersökning. Använd din sökmotor och sök på städfirmor och din stad eller ort och gå in på deras hemsidor för att se vad de erbjuder sina kunder. Då kan du se vad som saknas. Något annat du kan kolla upp är vad dina konkurrenter tar i pris för en liknande tjänst du tänkt erbjuda för att på så sätt ta fram ett rimligt pris för dina tjänster.

Affärsplan

Sedan är det bra att ta fram en affärsplan. Om du inte har tagit fram en affärsplan förut kan du på internet läsa mer om vad som kan vara bra att tänka på när du tar fram en affärsplan för ditt företag. Några saker som bör finnas med i din affärsplan är vad som gör ditt företag unikt, vilka era kunder är och vad firman ska heta.

Marknadsföring

När du har startat din städfirma är det dags att marknadsföra firman. Nystartade företag har sällan budget till stora kampanjer. Men med hjälp av exempelvis sociala medier kan du visa upp ditt företag helt gratis och därmed nå ut till nya kunder. Du kan också starta en hemsida där du berättar mer om företaget och vad ni har att erbjuda.