Specialiserade yrkesutövare

En del golvläggare väljer att specialisera sig inom speciella områden. Någon kanske enbart ägnar sig åt golvslipning men dom flesta som valt att nischa sig jobbar främst med olika typer av våtrum. Här läggs klinkers och mattor och givetvis krävs ett gediget förarbete även här.

För våtrum finns särskilda bestämmelser när det kommer till tätskikt och våtzoner och det är extra viktigt att man vet vad man gör. Ska man anlita en golvläggare för exempelvis en badrumsrenovering ska man se till att denne är certifierad för att utföra jobbet.

Lätt att få jobb trots lågkonjunktur

Byggbranschen är hårt drabbad när det råder lågkonjunktur men trots det finns en efterfrågan på kunniga golvläggare. En av anledningarna är att färre unga väljer att utbilda sig inom området samtidigt som många äldre inom yrket har nära till pension.

Vare sig man vill jobba med golvläggning, golvslipning eller om man vill bli expert inom våtrum finns alltså goda chanser till ett relativt välbetalt jobb om man utbildar sig. Det krävs dock både studier och en lärlingsperiod men sedan är man redo att ta sig en an stor mängd olika uppgifter när det kommer till golvläggning, underhåll och mycket annat roligt som yrket bjuder på.