Vad är städning vid flytt?

Städning vid flytt innebär att rengöra och lämna bostaden i samma skick som vid inflyttning. Detta inkluderar att rengöra golven, ytor, vitvaror och fönster samt att ta bort eventuella spår av bohag.

En noggrann flyttstädning i malmö är viktig för att få tillbaka sin deposition och för att underlätta för nästa hyresgäst. När du städar vid flytt, se till att:

 • Reparera eventuella skador som kan uppstå under flyttprocessen.
 • Rengöra noggrant för att undvika extra kostnader eller konflikter med hyresvärden.
 • Organisera och kasta bort oanvända föremål för att underlätta städprocessen.

Varför måste man städa när man flyttar?

När du flyttar ut från en hyresfastighet är en viktig uppgift ofta förbisedd – städning. Det finns dock flera skäl till att du måste städa innan du lämnar över nycklarna. I det här avsnittet kommer vi att diskutera olika motiv bakom kravet på städning när man flyttar ut. Först kommer vi att titta på hur det sägs i hyresavtalet. Sedan kommer vi att diskutera vikten av städning för att få tillbaka din säkerhetsdeposition. Slutligen kommer vi att utforska hur ett rent boende kan gynna de nya hyresgästerna.

 1. Kontraktet kräver det

Granska hyresavtalet för att förstå specifika rengöringsåtaganden. Identifiera områden som kräver uppmärksamhet baserat på avtalsvillkoren. Sammanställ en checklista över rengöringsuppgifter enligt avtalet. Se till att följa avtalets rengöringskrav för att undvika böter.

 1. För att få tillbaka depositionen

Samla dokumentation:

Samla allt nödvändigt pappersarbete, inklusive kvittot för den initiala insättningen och all kommunikation med hyresvärden angående depositionen.

Granska hyresavtalet:

Förstå de specifika rengöringskraven som anges i hyresavtalet för att säkerställa efterlevnad.

Dokumentera skicket:

Ta foton eller videor av egendomen efter rengöring för att ge bevis för dess skick vid utflyttningen.

Återlämna nycklarna snabbt:

Lämna in nycklarna och eventuella åtkomstenheter i enlighet med hyresvillkoren för att undvika onödiga förseningar vid återbetalning av depositionen.

Överväg att diskutera rengöringsförväntningarna med hyresvärden innan utflyttningen för att överensstämma om de nödvändiga stegen för att hämta depositionen.

 1. För att hjälpa nya hyresgäster

Ta bort personliga tillhörigheter som lämnats kvar för att skapa en ren plats för de nya hyresgästerna. Se till att alla apparater och armaturer är noggrant rengjorda och i gott skick. Kontrollera eventuella skador och gör nödvändiga reparationer för att lämna egendomen i ett beboeligt skick.

I det antika Rom var hyresgästerna tvungna att rengöra och vitkalka väggarna med krita innan de flyttade ut för att underlätta för de kommande innevånarna.

Vad behöver man städa när man flyttar?

Att flytta till en ny plats kan vara både spännande och överväldigande. När du förbereder dig för den stora flytten kan en vanlig fråga som kan uppstå vara: behöver jag städa innan jag lämnar mitt gamla hem? Svaret är ja, men det behöver inte vara en omfattande djuprengöring. I det här avsnittet kommer vi att diskutera de viktigaste områden som bör städas innan du flyttar, inklusive köket, badrummet, vardagsrummet, sovrummet, balkongen och eventuella gemensamma utrymmen. Med dessa tips kan du säkerställa en smidig och stressfri flytt till ditt nya hem.

 1. Köket

Töm och rengör alla skåp och lådor.

Skura och desinficera bänkskivorna och stänkskyddet.

Rengör diskhon och kranen ordentligt.

Torka av alla apparater, inklusive kylskåp, spis och diskmaskin.

Sopa och moppgolven.

Visste du? Den genomsnittliga kökshinken har fler bakterier än en sopkorg kan hantera!

 1. Badrummet

Töm alla skåp, lådor och hyllor.

Rengör diskbänken, badkaret och duschen med lämpliga rengöringsmedel.

Skrubba kakel och fog för att ta bort eventuellt mögel eller mögel.

 1. Vardagsrummet

Ta bort alla personliga föremål och möbler från vardagsrummet.

Rengör golven, inklusive dammsugning eller moppning.

Dammtorka och torka av alla ytor, inklusive hyllor, bord och elektronik.

Se till att alla armaturer och beslag lämnas i rent och oskadat skick.

Proffs tips: Överväg att använda möbelglidare för att flytta tunga föremål och skydda golven under flyttstädningen.

 1. Sovrummet

Ta bort alla personliga föremål och möbler från sovrummet.

Dammtorka och rengör alla ytor, inklusive sängstommen, sängbord och byråer.

Dammsug eller rengör golv, inklusive under sängen och i hörnen.

Tvätta eller byt sängkläder och gardiner.

Inspektera eventuella skador och gör nödvändiga reparationer.

 1. Balkongen

När du städar balkongen under en flytt, fokusera på att rensa ut, sopa eller dammsuga golvet, torka av ytor och rengöra fönster eller räcken. Dessutom, överväg att organisera eventuella utomhusmöbler eller dekoration som behöver packas eller lämnas kvar för nästa hyresgäst. Slutligen, om möjligt, kontrollera med hyresvärden eller fastighetsförvaltningen för eventuella specifika krav på balkongstädning.

 1. Gemensamma Utrymmen

Gemensamma områden:

 • Rensa och hålla ordning på delade områden som lobbyn, trapphusen och korridorerna genom att ta bort personliga tillhörigheter, dammsuga och torka av ytor.